Basbaş, Almanya’nın 4 Büyük Kentinde Yatırımcılarla Görüştü

Batı Anadolu Serbest Bölgesini yabancı yatırımcılara tanıtmak için atağa geçen BASBAŞ, Almanya’da yoğun bir tanıtım programına başladı.

Basbaş, Almanya’nın 4 Büyük Kentinde Yatırımcılarla Görüştü
REKLAM ALANI
07.10.2024
0
A+
A-

Batı Anadolu Serbest Bölgesini yabancı yatırımcılara tanıtmak için atağa geçen BASBAŞ, Almanya’da yoğun bir tanıtım programına başladı.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisinin katkıları ile gerçekleşen BASBAŞ’ın Almanya’daki tanıtım programı kapsamında Başkent Berlin, Avrupa’nın en büyük liman kentlerinden Hamburg, Bremen ve Stutugart’da ülkenin önde gelen iş örgütlerinin temsilcileri ile toplantılar gerçekleştirildi.

Özlem Güler Atliman, Ümit Murat Güner ve Ümit Yalçın’dan oluşan BASBAŞ yöneticileri, Berlin’de Alman Sanayi Federasyonu (Federation of German Industries), Berlin Türkiye Büyükelçiliği, Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası, Alman Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Derneği (The German Mittelstand- German Association for Small and Medium Sized Businesses) yöneticileri ile yapılan toplantıların ardından Hamburg’a geçerek burada da  Türkiye Başkonsolosu, Hamburg Ticaret Odası Dış İlişkiler Sorumlusu ve Hamburg İş Kulübü (Hamburg Business Clup) yöneticileri ve Türkiye’de yatırımları bulunan, yatırım planları yapan bazı firmaların yöneticileri ile görüştüler. BASBAŞ ekibi Almanya turu kapsamında daha sonra Bremen ve Stutgart kentlerine geçerek, bu bölgelerin önde gelen iş örgütleri ile toplantılar gerçekleştirdi.

BASBAŞ olarak ülkeye yabancı yatırım kazandırmak için Batı Anadolu Serbest Bölgesini yurt dışında tanıtmaya ağırlık verdiklerini söyleyen BASBAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Dr. Faruk Güler, bu çalışmalara bölgeye ilgisi yüksek olan Alman yatırımcıları odağa alarak başladıklarını vurguladı. Almanya’daki toplantılarda genel olarak Türkiye’nin stratejik ve jeopolitik konumunun sağladığı avantajlar ve güçlü üretim altyapısı ile kalifiye insan kaynağı hakkında bilgi verildiğini belirten Dr. Faruk Güler, “Arkadaşlarımız Almanya’nın 4 önemli kentinde gerçekleştirilen toplantılarda,   serbest bölgelerin sağladığı teşvik ve avantajları anlattıktan sonra, BASBAŞ özelinde lokasyon avantajları, operasyonel üstünlükler, sunulan hizmetlerin kalitesi, bölgede yatırım süreçlerinin nasıl en kısa sürede tamamlandığı konularını Alman iş insanlarına anlatma fırsatını buldular. Bu tür toplantıların uluslararası yatırımcıların Türkiye’deki fırsatları daha iyi değerlendirmelerine olanak tanıyacağına inanıyoruz” dedi.

Alman şirketlerin Türkiye’ye ilgisi devam ediyor

Dr. Faruk Güler, AB ile olan ekonomik bağlarının Türkiye’yi birçok açıdan Alman şirketleri için cazip yatırım yeri yaptığını belirterek, şunları söyledi: “Türkiye Avrupalı şirketler için çok kapsamlı tedarik ve yatırım imkânları sunmaktadır. Türkiye’nin dinamik özel sektörü de ülkemizin cazibesini arttırıyor.  Almanya, Türkiye’ye yapılan doğrudan yabancı yatırımlarda hem yatırımların yapıldığı süre hem de yatırım yapan şirketlerin sayısı bakımından lider konumdadır. Yatırımların büyük payını, uzun vadeli yatırımlar oluşturmaktadır. Türkiye’deki faaliyetleri sanayi üretiminden, her türlü ürün ve hizmetlerin pazarlanmasından, perakende ve toptancılığa kadar birçok sektöre uzanan Alman şirketlerinin ülkemizde yatırım yapma isteği hala devam etmektedir. Biz de bu nedenle Batı Anadolu Serbest Bölgesinin yurt dışındaki tanıtımı konusunda bu ülkeye özel önem veriyoruz.”

Türkiye’nin Avrupa, Asya ve Orta Doğu pazarlarının kesişim noktasında yer alan konumunun Alman yatırımcılara ticaret ve dağıtım açısından büyük avantajlar sunduğunu vurgulayan Dr. Faruk Güler, sağladığı vergi avantajları ve gümrük muafiyetleri ile yatırımcıların maliyetlerini önemli ölçüde düşürerek kâr marjlarını artıran serbest bölgelerin de Alman yatırımcıların yakın markajında olduğunu söyledi. Dr. Faruk Güler, şöyle konuştu: “Serbest bölgelerdeki bürokratik süreçler, genel ticaret ortamına göre daha hızlıdır. Yatırımcılar bu bölgelerde işletmelerini kısa sürede kurarak, bina yatırımı dahi yapmalarına gerek kalmadan pazara daha hızlı girebiliyor.  Türkiye’nin Avrupa başta olmak üzere dünyanın en önemli ticaret merkezlerine en hızlı ve kolay ulaşım ağları üzerinde bulunması sayesinde Çin ve Rusya’nın olduğu kadar Alman yatırımcıların da Batı Anadolu Serbest Bölgesine ilgileri yüksek. Biz de bu ilgiyi yatırıma dönüştürmek amacıyla yatırımcının ayağına giderek, bölgemizi en iyi şekilde tanıtıyoruz.  Bu çalışmalarımız başka ülkeleri de kapsayacak şekilde yaygınlaşacaktır. “

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.