Enstitü İstanbul İSMEK Festivali Başladı

 Ziyaretçiler, festival etkinliklerine İstanbul Senin uygulaması üzerinden oluşturacakları biletlerle ücretsiz katılabilecek.

Enstitü İstanbul İSMEK Festivali Başladı
REKLAM ALANI
26.06.2024
1
A+
A-

 Ziyaretçiler, festival etkinliklerine İstanbul Senin uygulaması üzerinden oluşturacakları biletlerle ücretsiz katılabilecek.  

Enstitü İstanbul İSMEK, her yıl düzenlediği geleneksel yıl sonu sergisini bu yıl festivale dönüştürüyor. Katılımcıların eğitim dönemi boyunca edindikleri becerilerin ortaya koyulduğu genel sergi, bu yıl şehrin farklı birçok noktasında İstanbullularla buluşacak. “Karşılaşmalar” temasıyla gerçekleşecek festivalde İstanbulluları sergilerin yanı sıra; konserler, söyleşiler ve daha pek çok etkinlikler bekliyor.  

MÜZE GAZHANE’DE DEFİLE VE SERGİ 

25 Haziranda başlayan  “Enstitü İstanbul İSMEK Festivali”, 19 Temmuza kadar devam edecek. Festival boyunca her gün yeni bir etkinlik İstanbullularla buluşacak. Enstitü İstanbul İSMEK Popüler Müzik Topluluğu’nun, Esenler’deki Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi’nde sahneye taşıyacağı “İz Bırakan Şarkılar” adlı konser, 27 Haziran Perşembe günü 20.00-21.30 saatleri arasında gerçekleşecek. Enstitü İstanbul İSMEK’te dans ve vurmalı çalgılar eğitimi alan katılımcıların sergileyeceği, “Türk Halk Dansları ve Ritim Gösterisi” ise 28 Haziran Cuma günü yine 20.00-21.30 saatleri arasında, İBB Cem Karaca Kültür Merkezi’nde seyircilerle buluşacak.  

Katılımcı performanslarının İstanbullularla buluşacağı Enstitü İstanbul İSMEK Festivali, Müze Gazhane’de 29 Haziran’da düzenlenecek bir defile ve 30 Haziran’da ise İBB Cem Karaca Kültür Merkezi’nde Türk İşaret Dili programının tiyatro gösterimi ile devam edecek.

MODA VE LEZZET KOSTÜMLERDE BULUŞUYOR 

Festival etkinlikleri kapsamında, katılımcı eserlerinin yer aldığı yüzey sanatları ve hacim sanatlarına ait eserlerden oluşan birçok sergi de İstanbulluların beğenisine sunulacak. Enstitü İstanbul İSMEK Silahtarağa Sergi ve Etkinlik Salonu, Ayvansaray Sanat ve Tasarım Galerisi, Bağlarbaşı Kültür Merkezi, festivalin diğer “karşılaşma” noktaları arasında yer alıyor. 

Festivalin temasına uygun karşılaşma yerlerinden biri de Enstitü İstanbul İSMEK Fırıncılık ve Pastacılık Okulu olacak. 4 Temmuz 2024 tarihinde açılışı gerçekleşecek “Moda ve Lezzetin Buluşması: Kostümlerden Pastalara” adlı sergide, Çolpan İlhan Moda Okulu katılımcılarının tasarladığı birbirinden güzel kostümler ve bu kostümlerden ilhamla hazırlanan leziz pastalar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Sergi, 19 Temmuz Cuma gününe kadar ziyarete açık olacak. 

GİRİŞ BİLETLERİ İSTANBUL SENİN’DE 

19 Temmuz’a kadar devam edecek etkinliklere katılmak isteyenler, İstanbul Senin uygulaması üzerinden giriş biletlerini temin edebilecek. İstanbullular, festivalin tüm etkinliklerine ücretsiz katılabilecek. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.